Veiledning

 

·     Renslig – Lukt og røykfri !

·     Soter ikke glass og pipe.

·     Rimeligere energi en ved og elektrisitet.

·     Brenner med stikkflammer, så ”peiskosen” er bevart.

·    Tar ikke stor plass sammenlignet med ved.

·     Markedets høyeste brennverdi

·     Hvis du legger koks i ovnen om kvelden så er det varme i ovnen til neste morgen

·     Det kan brukes en rist (kan kjøpes separat hos oss). Brenner med stikkflammer, slik at ”peiskosen” er bevart.

 
Hvem kan fyre med koks.
Svært mange boliger oppført før 1970 har ovner som er gogt egnet for koksfyring. Det er i den senere tid solgt ett stort antall "Ved" ovner som egentlig er koks / kombiovn. De fleste ovner /peiser med lukket brennkammer, kan med enkle tiltak brukes til koksforbrenning.
Det som kjennetegner en koksovn er: Høyt brennkammer, Rist og askeskuffe i bunn.

 

 

 

 

Brukerveiledning, ved fyring i peis :

Husk!
• Bruk alltid rist med høye kanter!
• Fyll ALDRI koks over kanten!
• Asken kan være svært varm, selv flere dager etter fyring!
• Forlat aldri åpen ild!

Opptenning.

• Legg opptennings ved i risten.
• Sørg for god trekk.
• Sett fyr på veden.
• Vent til ”Opptenningsved” brenner med høy temperatur.
• Legg litt New Flame fra Spesial Koks - på flammene.
• Når koksen brenner med ”blå stikkflammer”
kan mer koks legges i risten.
• Når alt brenner med ”blå stikkflammer” skrus trekken ned.
• Effekten på forbrenningen styres med trekken:
”Jo mer trekk jo høyere temperatur”
• ”Rist” eller ”Kakk” av aske hver 5-12 time.

 

Klikk her for å se en brennverditabell for forskjellige typer brensel.a

!